Arrabona ETT

hírek

Közösen dolgoznak a Csallóköz és a Szigetköz turizmusának fejlesztésén

A győri székhelyű Arrabona ETT és felvidéki Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség július 1-én, Dunaszerdahelyen tartotta közös projektzáró rendezvényét és sajtótájékoztatóját, amelyet a projekt keretében megrendezésre kerülő Cultractive nap követett.

A közös együttműködésben megvalósuló pályázat célkitűzése a Szigetköz–Csallóköz határon átnyúló turisztikai desztináció népszerűsítése volt, vagyis a régióban található jelentős turisztikai értékek bemutatása által. Sajtótájékoztató keretében Dunaszerdahely város polgármestere, valamint a két szervezet vezetői kifejezték jövőbeni együttműködési szándékukat, hiszen a CultacrossM+ projekt keretében egy új dimenzióval bővült a két szervezet – és ezáltal a két régió – közti együttműködés, mivel a korábbi kulturális együttműködésen túl, egy régiós turisztikai fejlesztés is kezdetét vette.

Az Interreg Szlovákia-Magyarország Kisprojekt Alap pályázati kiírás keretén belül az SKHU/WETA/1901/4.1/101 regisztrációs számú projekt legfontosabb célkitűzése az eddigi eredmények továbbfejlesztése, a régió közös népszerűsítése volt. Az online felületeken történő népszerűsítése, valamint a webhelyen elérhető túrák és helyi látványosságok bővítése külső szakemberek bevonásával történt. Mind a szigetközi, mind a csallóközi területre 10-10 db tematikus túraútvonal került kidolgozásra kerékpáros és vízi útvonalak kijelölésével, leírásával, illetve egyedi (történelmi, kulturális, népművészeti) tématerületekre összpontosítva. Ezenfelül két promóciós film készült a régió természeti és kulturális értékeinek bemutatásával (aktív turizmus és ún. city break tematikákon keresztül).

A projekthez kapcsolódó népszerűsítés és a nagyobb láthatóság elérésének érdekében a projekt keretén belül népszerűsítő rendezvények kerültek megrendezésre. Az ún. Tematikus médianap, melynek keretében, a saját tapasztalás eszközével kerültek bemutatásra a Szigetköz-Csallóköz térség főbb turisztikai attrakciói, a turisztikai ágazatra fókuszáló média képviselők számára. Ezenfelül a Cultractive nap által a térségben működő turisztikai szolgáltatókkal és a cultractive.eu weboldalon található túrákkal ismerkedhetett meg a közönség.

A hír forrása: Arrabona ETT

Az eredeti hír ide kattintva olvasható.